Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392088


ДОБРОВОЛЬЦІ – ВОЇНИ СВІТЛА

 

 З 11.03.20 по 20.03.20 читальний зал ЧОБЮ запрошує усіх зацікавлених ознайомиться з книжково-журнальною експозицією «ДОБРОВОЛЬЦІ – ВОЇНИ СВІТЛА» .

14 березня в Україні відповідно до Постанови Верховної Ради від 17 січня 2017 року №1822VІІІ «Про встановлення Дня українського добровольця» відзначають День українського добровольця.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

 

    Коли почалася агресія Росії проти України – тисячі відданих українських синів і дочок шукали можливості йти добровольцями на фронт. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії. У березні 2014-го добровольчі батальйони організовувалися у багатьох містах України.

Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Книжково-журнальна експозиція «ДОБРОВОЛЬЦІ – ВОЇНИ СВІТЛА» ( 11.03-20.03.20 ) , розташована в читальному залі нашої бібліотеки – це наша шана українським добровольцам, яки стали гордістю українського народу і яки довели ,що Україна їм дорожча за життя!

 

 

Кинули дивани, вимкнули новини

І нові події створюють самі,

Хлопці добровольці, ви прийдіть живими!

Хай минають кулі вас у цій війні.